NAŠA ZGODBA – NARRATIO NOSTRA
Gozdna vasica Theodosius nad Vrhpoljem je neločljivo povezana s preteklostjo: je tik nad spominskim križem ob skali, kjer naj bi leta 394 vzhodnorimski cesar Teodozij, odmaknjen od vojaškega hrupa, molil za pomoč v spopadu z zahodnorimskim proticesarjem Evgenijem. V bitki ob Mrzli reki je na poljih v dolini zmagal Teodozij. Po izročilu mu je v boju za oblast pomagala silovita vipavska burja.

Iz zgodb se rodi nova zgodba!

KREPITEV DUHA, KREPITEV ŽIVLJENJA – SPIRITUS CONFORTANS, VITAE CONFORTANS

Še tako silna burja se počasi umiri v borovju. V pesmi tihega vetra in ob Teodozijevi skali, ki je mesto zbranosti in razmišljanja, želimo, da se utišajo viharji vsakdana. Da odpremo vrata vsemu lepemu in začutimo moč lastnega bivanja.

Moč narave krepi človekovo moč!

Če si želite pobeg od vsakdanjosti, je Teodozijeva vasica pravi naslov za vas.

So nastanitve, ki so urejene s srcem in zagotavljajo toplino in domačnost in so nastanitve, ki so hladne in v njih zgolj preživiš potreben čas. V Teodozijevi vasici sva se počutila domače. Hvala Andreji in ostali ekipi, ki je nisva videla, čutila pa sva sadove njihovega truda.

Metka T - Booking

Izjemno

The property was a peaceful Oasis surrounded by nature! Everything was brand new, well designed and thought out. The wine they have in the rooms is amazing and made by Andreja and Marco's family! The breakfast was very fresh, full of variety and abundant. Overall this place is a little hidden treasure, situated in the perfect location to discover Slovenian wine country, Bled Lake, the Salt caves etc. This was a vacation me and my 3 friends will never forget. Thank you for your warm hospitality Andreja!

Tessa - Booking

Z lahkoto si predstavljam pomladno/poletno/jesensko atmosfero v senci dišečih borovcev. TOP izbira ! 

Čudovita nova namestitev na odlični lokaciji. Unikaten koncept in arhitektura. Gostoljubni lastniki!

Suzana, Slovenija

 

Ljubka vasica, zelo gostoljubni gostitelji. Hvala za dragocen kratek oddih. Se sigurno vrnemo, da odkrijemo kaj vse Vipava ponuja.

Marjana, Slovenija

 

+386 (0) 31 308 473

THEODOSIUS 

Gozdna vasica

FOREST VILLAGE

 

Vrhpolje 165

5271 Vipava

Slovenija

Fotografije: Theodosius d.o.o. in TIC Ajdovščina

Fotografi: Saša Manojlovič, Marijan Močivnik, Jan Skočaj, Jan Čermelj, Jurij Lavrenčič

Splošni pogoji

Pravno obvestilo

Pravilnik zasebnosti