Od odpada iz vinogradov Vipavske doline do 5 zvezdičnih doživetij, storitev in produktov

ODpad – Doživetje

V sklopu operacije Od odpada iz vinogradov Vipavske doline do 5 zvezdičnih doživetij, storitev in produktov, ki se izvaja s pomočjo sredstev iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (ukrep LEADER) je bila razvita in implementirana nova kozmetična linija Viridarium, ki je skoraj v celoti izdelana iz odpadnih, rastlinskih surovin.

Kot osnova in vodilo je hladno stiskano olje iz pečk grozdja, ki je zraslo v Vipavski dolini. Olje grozdnih pečk je močan antioksidant, ščiti kožo, zavira staranje kože, pomaga pri različnih kožnih težavah. Kot osnovno olje je v produkt dodano še lokalno olivno olje. 

Trajnostna zgodba se nadaljuje z detajli, to so esence rastlin, vkomponirane v produkt.

Po sečnji črnega bora, so se  iglice in vejice s postopkom destilacije pretvorile v čudovito borovo eterično olje. Pridružila sta se mu še divje-rastoči lovor in sivka z domačega polja. Trojica tvori edinstveni vonj in svojstveno delovanje.

Produkt v celoti nosi močno sporočilo. Učinki so blagodejni, pomiritveni, sprostitveni in lepotilni. Za telo in duha.

 

Aktivnost se izvaja v okviru operacije »Od odpada iz vinogradov Vipavske doline do 5 zvezdičnih doživetij, storitev in produktov«., ki jo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014–2020/ ukrep LEADER/ podukrep 19.2